Xpeditielab 2018-2019

Het Xpeditielab is evenals de scholen alweer een tijdje bezig. Dit schooljaar staan weer een aantal leuke projecten op het programma.

Op 25 augustus is de escaperoom “Het Verlaten Lab” geopend voor leerlingen uit de Venrayse groepen 7. Zij mogen om beurten met 5 kinderen het mysterie op proberen te lossen van de  levensbatterij. Inmiddels zijn de nodige groepen succesvol ontsnapt. Andere groepjes hadden helaas aan een half uur niet genoeg

Zet maar in je agenda: 25 januari vindt de eerst Kidscollege plaats van het Xpeditielab. Hier zullen lokale bedrijven colleges geven aan leerlingen uit het basisonderwijs. Deze dag zullen de groepen 7 en 8 van SpoVenray uitgenodigd worden om te luisteren naar verhalen en technieken uit het bedrijfsleven.

Ook organiseert Xpeditielab dit jaar Xpeditiecafés waarbij leraren op een relaxte manier onder het genot van een drankje met elkaar in contact kunnen komen. Hier zal steeds de nadruk gelegd worden op wetenschap, techniek en ICT. Zo zullen er gastsprekers uitgenodigd worden, men kan er inspiratie op doen voor leuke opdrachten en leermiddelen en veel meer.

Ook gaan docenten Stijn Hendriks en Ted Lenssen in gesprek met directies, techcoaches en leerkrachten van alle Venrayse scholen om samen een koers te bepalen. Waar heeft de school behoefte aan ondersteuning, deskundigheidsbevordering of contacten met bedrijven in het schooljaar 2018-2019.

We maken er een mooi en innovatief schooljaar van!

Meer info: www.xpeditielab.nl