VOOR BEDRIJVEN

Kies Techniek geeft bedrijven ruim de mogelijkheid om zich aan de jeugd te presenteren.
Van origine is de zaterdag de enige dag waar, op een ieder jaar wisselende locatie bij een “gast bedrijf”, de deelnemende bedrijven zich middels een stand presenteren aan het jonge publiek.

Op zaterdag 5 oktober zal de Bedrijvendag weer terugkeren na een afwezigheid van vier jaar. Verschillende bedrijven bundelen de krachten om samen de eer van gastbedrijf te vertolken. Lelycenter, Argowil, Rongen Tegels en Santitair, Helotech en Bouwmij Janssen zullen dit jaar samen de deuren openstellen voor de leerlingen van Venray en omstreken. Andere Venrayse bedrijven zijn welkom om in en rond deze bedrijven te laten zien welke geweldige technieken zij in huis hebben.

We richten ons bij deze Bedrijvendag aan leerlingen uit de bovenbouw van het basisonderwijs, tussen de 9 en 12 jaar oud. We mereken dat er ook veel kinderen komen die jonger of ouder zijn. Ook komen ouders mee, wat zorgt voor veel publiciteit en interesse in je bedrijf uit de regio.

Het doel is uiteraard om kinderen al jong te enthousiasmeren voor alle mooie beroepen in de techniek en vooral binnen een Venrays bedrijf. We merken dat mede dankzij het Xpeditielab weer meer leerlingen bij het Raayland College kiezen voor een vakmansroute. Door leerlingen al in een vroeg stadium kennis te maken met techniek, hopen we de vakmensen van de toekomst voor ons te winnen. Daarnaast zorgt de Kies Techniek Bedrijvendag voor een grote interesse van het Venrayse publiek. Er komen jaarlijks zo’n 200 kinderen en ouders op af.

Bekijk de onderstaande video om een goed beeld te krijgen: