NIEUWS

Er komt weer een KIES TECHNIEK BEDRIJVENDAG

De bedrijven Lelycenter, Argowil, Rongen Tegels en Santitair, Helotech en Bouwmij Janssen slaan de handen ineen voor een nieuwe Kies Techniek Bedrijvendag. Op 5 oktober stellen deze bedrijven hun straat open voor andere bedrijven om zich te presenteren aan de Venrayse leerlingen en hun ouders!  Mee rinformatie volgt, maar blokkeer de dag alvast in je agenda. Het belooft weer een spektakel te worden als vanaouds.

Kies Techniek 2020 valt in het water door Corona Virus!

Zaterdag 14 maart a.s. zou een feestje moeten gaan worden bij gastbedrijf Interal T.C. Helaas hebben wij als organisatie na veel overleg en telefoontjes moeten besluiten de Kies Techniek bedrijvendag 2020 te verzetten vanwege de mogelijke risico’s voor verspreiding van het Corona virus.

De organisatie gaat de mogelijkheden bekijken om de bedrijvendag naar een later tijdstip in 2020 te verplaatsen, zodat alle inspanningen van de deelnemende bedrijven niet voor niets zijn geweest. Zo gauw we hier meer informatie over hebben, horen jullie het van ons.

Indien er nog andere bedrijven in de omgeving van Venray zijn, die hun technische kant aan de schooljeugd willen tonen, horen wij dit graag (kt.dagcommissie@gmail.com).

Wij willen Interal en alle deelnemende bedrijven bedanken voor de gedane inspanningen en hopen dat zij later dit jaar allen weer van de partij zijn.

Xpeditielab 2018-2019

Het Xpeditielab is evenals de scholen alweer een tijdje bezig. Dit schooljaar staan weer een aantal leuke projecten op het programma.

Op 25 augustus is de escaperoom “Het Verlaten Lab” geopend voor leerlingen uit de Venrayse groepen 7. Zij mogen om beurten met 5 kinderen het mysterie op proberen te lossen van de  levensbatterij. Inmiddels zijn de nodige groepen succesvol ontsnapt. Andere groepjes hadden helaas aan een half uur niet genoeg

Zet maar in je agenda: 25 januari vindt de eerst Kidscollege plaats van het Xpeditielab. Hier zullen lokale bedrijven colleges geven aan leerlingen uit het basisonderwijs. Deze dag zullen de groepen 7 en 8 van SpoVenray uitgenodigd worden om te luisteren naar verhalen en technieken uit het bedrijfsleven.

Ook organiseert Xpeditielab dit jaar Xpeditiecafés waarbij leraren op een relaxte manier onder het genot van een drankje met elkaar in contact kunnen komen. Hier zal steeds de nadruk gelegd worden op wetenschap, techniek en ICT. Zo zullen er gastsprekers uitgenodigd worden, men kan er inspiratie op doen voor leuke opdrachten en leermiddelen en veel meer.

Ook gaan docenten Stijn Hendriks en Ted Lenssen in gesprek met directies, techcoaches en leerkrachten van alle Venrayse scholen om samen een koers te bepalen. Waar heeft de school behoefte aan ondersteuning, deskundigheidsbevordering of contacten met bedrijven in het schooljaar 2018-2019.

We maken er een mooi en innovatief schooljaar van!

Meer info: www.xpeditielab.nl

Prijswinnaars ontwerpwedstrijd bekend!

Kies Techniek Venray 2018 vindt plaats op zaterdag 10 maart bij het Raayland College te Venray.

Daarvoor is een logo ontworpen. Kinderen van groep 7 tot en met 8 van alle basisscholen van Venray en omgeving hebben mee kunnen doen. Het thema dit jaar is ‘De toekomst begint vandaag’. Dit thema moest in het logo voor 2018 worden verwerkt.

Door ± 150 kinderen is een ontwerp ingestuurd. Op vrijdag 12 januari zijn bij het Raayland College in Venray drie winnaars bekend gemaakt. De wedstrijd voor het nieuwe logo van Kies Techniek Venray is gewonnen door Eef Robins van Basisschool de Kruudwis. De 2e prijs was voor Jens Bosma van Basisschool Petrus’Banden en de 3e prijs was voor Fenna Manders van Basisschool de Keg.

Verder werden de prijswinnaars uitgenodigd om op 10 maart 2018 samen met hun familie de hele dag aanwezig te zijn op de bedrijvendag.

v.l.n.r. Jens Bosma, Ted Lenssen (Techniekplein), Eef Robins, Fenna Manders en Wiel de Klein (Raayland College)

Ontwerpwedstrijd

Ter voorbereiding op het bezoek aan de open bedrijvendag op 10 maart 2018 evenals met het doel ook BINNEN DE SCHOLEN meer aandacht te schenken aan techniek, geeft onze stichting elk jaar een mini-lesbrief uit.  Dit jaar is daarbij gekozen voor het thema: “De toekomst begint vandaag!”  De voornaamste reden voor dat thema is dat het Raayland College het gastbedrijf is deze jaar. Het Raayland College is een brede scholengemeenschap voor Voortgezet Onderwijs in Venray, bestaande uit gymnasium, atheneum, havo, vmbo en praktijkonderwijs.

De lesbrief, verspreid op de scholen, bevat een les waarin je de leerlingen van je klas een logo kunt laten ontwerpen voor de Kies Techniek Bedrijvendag 2018. Het mooiste logo wordt door een jury uitgekozen en zal als logo voor dit jaar gebruikt en gepresenteerd gaan worden. Daarnaast zijn er leuke technische prijzen te winnen.

Bekijk het filmpje:

 

Dus doe met je klas!

Op 22 december worden alle ontwerpen opgehaald.

Op maandag 8 januari worden de winnende leerlingen bekend gemaakt en uitgenodigd voor de officiële bekendmaking van het nieuwe logo bij het Techniekplein Venray op het Raayland College op vrijdag 12 januari.

Hartelijk dank voor uw tijd en inzet en hopelijk tot ziens op de bedrijvendag op 10 maart 2018!