NIEUWS

Kies Techniek 2019

Jaarlijks organiseert Kies Techniek de Kies Techniek bedrijvendag. Hier komen zo’n 2000 kinderen en ouders op bezoek om te kijken welke mogelijkheden er zijn met betrekking tot techniek. Bedrijven laten zien wat ze in huis hebben en kinderen kunnen dingen maken, doen en mee naar huis nemen.

De bedrijvendag van 2019 vindt plaats op 16 maart 2019! Het gastbedrijf dat deze keer de bedrijven, kinderen en ouders verwelkomt is Inther.

Inther is een internationale system integrator. Ze zijn een ‘one stop shop’ voor alle logistieke vraagstukken. Inther levert en onderhoudt systemen voor het verzamelen, verpakken, opslaan en sorteren van goederen. (KLIK HIER voor een video)

Wil je de technieken van jouw bedrijf ook laten zien aan de Venrayse kinderen of wil je misschien meer informatie? Stuur een mail naar dagcommissie@kiestechniek.nl 

Xpeditielab 2018-2019

Het Xpeditielab is evenals de scholen alweer een tijdje bezig. Dit schooljaar staan weer een aantal leuke projecten op het programma.

Op 25 augustus is de escaperoom “Het Verlaten Lab” geopend voor leerlingen uit de Venrayse groepen 7. Zij mogen om beurten met 5 kinderen het mysterie op proberen te lossen van de  levensbatterij. Inmiddels zijn de nodige groepen succesvol ontsnapt. Andere groepjes hadden helaas aan een half uur niet genoeg

Zet maar in je agenda: 25 januari vindt de eerst Kidscollege plaats van het Xpeditielab. Hier zullen lokale bedrijven colleges geven aan leerlingen uit het basisonderwijs. Deze dag zullen de groepen 7 en 8 van SpoVenray uitgenodigd worden om te luisteren naar verhalen en technieken uit het bedrijfsleven.

Ook organiseert Xpeditielab dit jaar Xpeditiecafés waarbij leraren op een relaxte manier onder het genot van een drankje met elkaar in contact kunnen komen. Hier zal steeds de nadruk gelegd worden op wetenschap, techniek en ICT. Zo zullen er gastsprekers uitgenodigd worden, men kan er inspiratie op doen voor leuke opdrachten en leermiddelen en veel meer.

Ook gaan docenten Stijn Hendriks en Ted Lenssen in gesprek met directies, techcoaches en leerkrachten van alle Venrayse scholen om samen een koers te bepalen. Waar heeft de school behoefte aan ondersteuning, deskundigheidsbevordering of contacten met bedrijven in het schooljaar 2018-2019.

We maken er een mooi en innovatief schooljaar van!

Meer info: www.xpeditielab.nl

Prijswinnaars ontwerpwedstrijd bekend!

Kies Techniek Venray 2018 vindt plaats op zaterdag 10 maart bij het Raayland College te Venray.

Daarvoor is een logo ontworpen. Kinderen van groep 7 tot en met 8 van alle basisscholen van Venray en omgeving hebben mee kunnen doen. Het thema dit jaar is ‘De toekomst begint vandaag’. Dit thema moest in het logo voor 2018 worden verwerkt.

Door ± 150 kinderen is een ontwerp ingestuurd. Op vrijdag 12 januari zijn bij het Raayland College in Venray drie winnaars bekend gemaakt. De wedstrijd voor het nieuwe logo van Kies Techniek Venray is gewonnen door Eef Robins van Basisschool de Kruudwis. De 2e prijs was voor Jens Bosma van Basisschool Petrus’Banden en de 3e prijs was voor Fenna Manders van Basisschool de Keg.

Verder werden de prijswinnaars uitgenodigd om op 10 maart 2018 samen met hun familie de hele dag aanwezig te zijn op de bedrijvendag.

v.l.n.r. Jens Bosma, Ted Lenssen (Techniekplein), Eef Robins, Fenna Manders en Wiel de Klein (Raayland College)

Ontwerpwedstrijd

Ter voorbereiding op het bezoek aan de open bedrijvendag op 10 maart 2018 evenals met het doel ook BINNEN DE SCHOLEN meer aandacht te schenken aan techniek, geeft onze stichting elk jaar een mini-lesbrief uit.  Dit jaar is daarbij gekozen voor het thema: “De toekomst begint vandaag!”  De voornaamste reden voor dat thema is dat het Raayland College het gastbedrijf is deze jaar. Het Raayland College is een brede scholengemeenschap voor Voortgezet Onderwijs in Venray, bestaande uit gymnasium, atheneum, havo, vmbo en praktijkonderwijs.

De lesbrief, verspreid op de scholen, bevat een les waarin je de leerlingen van je klas een logo kunt laten ontwerpen voor de Kies Techniek Bedrijvendag 2018. Het mooiste logo wordt door een jury uitgekozen en zal als logo voor dit jaar gebruikt en gepresenteerd gaan worden. Daarnaast zijn er leuke technische prijzen te winnen.

Bekijk het filmpje:

 

Dus doe met je klas!

Op 22 december worden alle ontwerpen opgehaald.

Op maandag 8 januari worden de winnende leerlingen bekend gemaakt en uitgenodigd voor de officiële bekendmaking van het nieuwe logo bij het Techniekplein Venray op het Raayland College op vrijdag 12 januari.

Hartelijk dank voor uw tijd en inzet en hopelijk tot ziens op de bedrijvendag op 10 maart 2018!

Kies Techniek op Raayland College!

Zet maar vast in je agenda! Op zaterdag 10 maart vindt de 25e editie van de bedrijvendag van Kies Techniek Venray plaats! Deze keer is het gastbedrijf geen bedrijf maar een onderwijsinstelling: het Raayland College, een brede scholengemeenschap voor Voortgezet Onderwijs in Venray, bestaande uit gymnasium, atheneum, havo, vmbo en praktijkonderwijs.

Ook hier zullen diverse bedrijven een kijkje laten nemen in hun technische keuken. Kinderen, ouders, opa’s en oma’s zijn van harte welkom om techniek, wetenschap en technologie te ontdekken. Je kunt maken, kijken en jezelf verwonderen!

Kijk op onze website voor meer informatie en volg ons op Facebook: https://www.facebook.com/KiesTechniek

Meer info over het Raayland College:

-->