Kies Techniek is een stichting die inmiddels al ruim 25 jaar bestaat. Ze heeft als missie om leerlingen van het basisonderwijs te enthousiasmeren voor beroepen in de techniek. De stichting, bestaande uit vrijwilligers uit het bedrijfsleven en uit het onderwijs, doet dat op verschillende manieren.

  • Zo investeert Kies Techniek in het Xpeditielab. In dit lokaal komen alle groepen 7 van Venrayse het basisonderwijs op bezoek om te proeven van allerlei opdrachten wetenschap en techniek. Volgens een vaste planning komen alle groepen 7 van SPOVenray 6 keer per jaar op bezoek. Alle andere groepen kunnen ook met vragen terecht en gaan dan thematisch aan de slag in de werkplaats. Daarnaast organiseert het Xpeditielab onder leiding van Ted Lenssen en Hanke Brouwer jaarlijks Kids Colleges voor leerlingen, cafés voor leerkrachten en initiatieven zoals Klusklas en zelf buitenschoolse opvang. 
  • Kies Techniek organiseert ook jaarlijks de Kies Techniek Bedrijvendag. Kies Techniek geeft bedrijven ruim de mogelijkheid om zich aan de jeugd te presenteren.
    Van origine is de zaterdag de enige dag waar, op een ieder jaar wisselende locatie bij een “gast bedrijf”, de deelnemende bedrijven zich middels een stand presenteren aan het jonge publiek. 

Middels de onderstaande video krijg je een goede impressie van zowel de Bedrijvendag als het Xpeditielab: